Alla inlägg under juni 2011

Av Gunilla Olsson - 2 juni 2011 11:39

Beskriver gärna mig själv som spontan. Jag hoppas att jag är en person som snabbt kan hoppa på de chanser som erbjuds. Jag tycker mig minnas en tjej som utan planering slängde ner några grejer i en väska och hoppade på ett tåg. 


Jag har fastnat i den bilden av mig själv och tror att jag fortfarande är den tjejen. Jag har bara inte haft tid och utrymme för spontanitet de senaste 10 åren eller så. Måsten har istället fått diktera min tid och jag kan redan nu berätta vilken helg i November jag finns tillgänglig för att hitta på något. Vem vet vem jag är om det någonsin skulle förändras.


Men mitt schema till trots har jag fortfarande aktat mig för tydliga vanor. Jag följer ingen särskild rutin morgon eller kväll. Ibland fixar jag håret innan jag sminkar mig och ibland tvärtom. Ibland klär jag mig först, ibland står jag framför spegeln i badrummet i morgonrock. Allt ska hinnas med men ordningen får gärna variera.


Trots min ansträngning att inte bli förutsägbar kommer jag dock på mig själv med vanebeteenden. Det kändes mer än konstigt när jag därför idag tvingade mig själv att raka det vänstra benet före det högra. Helt klart är rakningen betydligt sämre än normalt. Men det är ett pris jag får betala för spontanitet i mitt liv. 

ANNONS
Av Gunilla Olsson - 1 juni 2011 14:05

Om någon plötsligt finner sig raderad från min facebook så kan nedan beteende vara del av förklaringen.


  

 (källa aftonbladet.se)

Lyckligtvis är jag för feg och raderar sällan dock. Dölj-funktionen fungerar ju lika bra och är mycket mindre konfliktkrävande.

ANNONS
Av Gunilla Olsson - 1 juni 2011 08:49

Ibland blir jag rent beklämd av att se andras bokval på tunnelbanan. De ser ut som trevliga människor med fungerande hjärnor och ändå sitter de med näsan djupt och lystet läser orden i vad som inte kan kallas för annat än skräplitteratur.


Det är för sorgligt. Ibland blir jag irriterad och upprörd över samhällets förfall, men oftast beklagar jag mest att de inte fått lära sig bättre.


I ren omtanke har jag emellanåt övervägt att luta mig fram och säga "Du, du verkar vara en trevlig prick. Du förtjänar ett öde bättre än Mossvikenfruar. Steve är trots allt inte en hjälte värdig att bygga en bok kring"


Hittills har jag lyckats behärska mig. Goda handlingar tas inte alltid emot som sådana och något säger mig att detta kan vara ett sådant tillfälle.


Samtidigt kan jag känna att jag inte gör min del och ser jag någon med "Händelser vid vatten" i handen kan jag inte lova att jag inte gör slag i saken.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se